Terugdringen van personeelsverloop

Natuurlijk wil elke organisatie dat haar medewerkers graag willen blijven werken. Maar een bepaald mate van verloop is niet tegen te houden. Als er sprake is van een hoog percentage ongewenst personeelsverloop dan is het verstandig na te gaan waarom deze medewerkers de organisatie verlaten. Vervolgens kunnen maatregelen getroffen worden die er voor zorgen dat de redenen dat medewerkers de organisatie verlaten weggenomen worden.

Over een Exit Survey

Om duidelijk voor ogen te krijgen waarom medewerkers een organisatie verlaten is het verstandig een zogenaamde Exit Survey uit te voeren. Hieruit moet duidelijk worden wat de vertrekredenen zijn van deze medewerkers.

Een Exit Survey kan bestaan uit een simpel gesprek tussen de (voormalig) leidinggevende of HR-manager maar het gevaar daarbij is dat de vertrekkende medewerker niet helemaal of zelfs helemaal niet alle daadwerkelijke vertrekredenen zal benoemen.

Daarom is het verstandig een online Exit Survey uit te voeren die de vertrekkende medewerker op elk gewenst moment op elke gewenste locatie in kan vullen. De medewerker kan bijvoorbeeld thuis, in een vertrouwde omgeving, op zijn of haar gemak op een rijtje zetten waarom hij of zij weggaat. Deze informatie wordt door ons verwerkt en indien gewenst anoniem teruggekoppeld aan de organisatie.

Een ander belangrijk voordeel van deze methode is dat de Exit Survey voor elke vertrekkende medewerker hetzelfde is. Vergelijkbaar voor elk organisatieonderdeel, elke afdeling, elk team.

Wil je meer te weten komen over de vertrekredenen binnen jouw organisatie?

Lees dan op de volgende pagina meer over onze Exit Survey!

Close
Go top